Nyt kun on raparperien aika niin päätin sitten kokeilla raparperipiirakka, joka oli omasta mielestäni erittäin hyvä, varsinkin sen pohja oli erinomainen.

pohja:

125

g

margarinia

1

dl

sokeria

1

muna

2

dl

sämpyläjauhoja

1

tl

kanelia

0,5

tl

leivinjauhetta

täyte:

1,5

tlk

kermaviiliä

1

muna

0,5

dl

sokeria

1

tl

vaniljasokeria

Sekoita sokeri ja huoneenlämpöinen margariini. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele jauhotuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kermaviili, muna, vaniljasokeri ja puolet sokerista keskenään ja kaada taikinan päälle. Laita raparperipalat seuraavaksi vuokaan ja ripottele loput sokerit raparperien päälle.

paista 200 asteessa n.30min

uunipellillisen saa kun tekee kaksinkertaisen ohjeen.

697851.jpg